www.hofteruurlo.nl

De open dagen

27-01-2012

Open tuindagen

Open tuindagen

 

 

           Open tuin Hof te Ruurlo bestaat 30 jaar

 

                  T U I N S E I Z O E N   2024

 

 

 

 

 

Het Open Tuinen Weekend van Groei en Bloei is  op 15 en 16 juni Groei en Bloei. 

de adressenljst/boekje kunt u in mijn tuin afhalen.

 

Er is ook een klein hoekje waar wat overige tuinspullen en stekjes te koop zijn.

 

4-5 mei

19-20 mei 

8- 9   juni dan exposeerd Hilde Grooters uit Eibergen in mijn tuin met keramiek

 

 

15-16 juni Open tuinenweekend GR&BL

 

 

15 juni optredens starten na 15.00 uur 

 

Songwriter duo Plain Talk organiseert ‘Garden Tour’! 

ELLIS NEWMAN en HESTER HSTR

 

Unieke muziek bij unieke locaties. Samen met de songwriter Levi Major touren Plain Talk  naar inspirerende tuinen door heel het land. Kom gratis genieten van een intieme zomermiddag met mooie muziek in een rustgevende omgeving. 

Kom ontspannen met de muziek van Plain Talk en Levi Major in Hof te Ruurlo op 15 juni. 

 

Over de acts

Levi Major

Met een aanstekelijke kalmte zingt Levi Major over turbulente onderwerpen onder begeleiding van warme ruimtelijke klanken en een zee aan backing vocals. De soft pop-folk songwriter begon al op jonge leeftijd met

muziek maken, sterk geïnspireerd door artiesten als Sufjan Stevens, The Japanese House & Nick Drake.

18 oktober 2023 bracht hij zijn debuut EP Meet Me At Dawn uit. Na de warme en enthousiaste ontvangst van zijn eerste werk staat de release van Ep 2 al in de planning voor begin 2025.

 

Plain Talk

Plain Talk is een songwriter duo geworteld in openheid en verbinding. De kern van het duo zit in de naam: hun muziek ontstaat uit een goed gesprek. Door hun eerlijkheid sporen ze het publiek aan om een connectie op te zoeken met de muziek en met elkaar. Plain Talk maakte in 2023 hun debuut als winnaar in het radioprogramma ‘Het Beste Liedje uit Eigen Land’ op NL Music en speelden het voorprogramma van Elske DeWall en Cristóvam. 

Hun grote inspiraties zijn Ben Abraham, Lizzy McAlpine, Sara Bareilles en de directheid van Taylor Swift.

 

 

 

 

13-14 juli

21-22 aug

21-22 september

Geopend van 10.30-17.00 uur

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer info over de andere tuinen,  kijk bij rubriek ''andere tuinen.''

 

 

 

  

Buiten de opentuindagen is de tuin ook op afspraak te bezoeken. Graag hiervoor een telefonische afspraak maken op 06-15291971 of mailen.

 

 

 

 

"Hof te Ruurlo

 Borculoseweg 40,

7261 BK  Ruurlo.

De ingang van de tuin is aan de Molenlaan. 

De toegang is een vrije gift.

 

De tuin is gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelen , rollators, wandelwagens etc. 

 

Honden zijn niet welkom, want voor u het in de gaten heeft plonzen ze in de vijver. Zelfs als ze aangelijnd zijn.

  

 

Groepen zijn ook in 2024 weer welkom buiten de open dagen. Dit na telefonische afspraak op 06-15291971. Leuk om de tuin door het seizoen te volgen door met uw tuinclub de tuin 2-3 keer te bezoeken. ook in combinatie met één van de andere genoemde tuinen.

 

Voor een groepsbezoek met rondleiding en koffie dient u op ongeveer 2½ uur te rekenen, meestal heeft men meer tijd nodig. Ik kan ook voor u een uitgebreide lunch of koffietafel verzorgen. Vraag naar de mogelijkheden.

 

Groepsbezoeken alleen na 15 april .

 

 

 

 

 

 

Op 24 mei 2015 is er een filmpje gemaakt door Age Posthumus het geeft een mooi beeld van de tuin, u vindt het hier

 

    Op    10 en 11 augustus 2019  bestond Hof te Ruurlo 25 jaar;  een julileum waar we  extra aandacht aan geschonken hebben.

De tuinjaren  vliegen voorbij, dan is het herfst maar ook zo weer voorjaar. Elk jaar verlangen we weer naar een nieuw tuinseizoen, met nieuwe uitdagingen, of om dingetjes te veranderen.  Kijken bij de kwekers of er weer nieuwe soorten planten te scoren zijn, heerlijk om te mogen wroeten in de grond.

 

Wim en ik zijn in 1994 begonnen met onze eerste openstelling en het was druk dat weekend, het liep boven verwachting. De vraag : wanneer is de tweede openstelling ? Daar hadden we niet over na gedacht. Maar de jaren daarop gingen we steeds vaker open in de maanden mei tot september en soms samen met andere tuinen in de omgeving. Erg leuk en erg gezellig deze dagen met allemaal plantenliefhebbers. Zo haal je ook de 25 jaar, en ga je zeker door.

 

In de jaren is er een hoop veranderd, zowel wat betreft beplanting maar ook inrichting. Nieuwe terassen, pergolas,  vijvers en veel meer. Maar de sfeer bleef.

Jaren geleden kwam de website erbij ook een aanwinst, helemaal Wim zijn ding. Ook de publiciteit was  zijn specialiteit.

 

Helaas heb ik van Wim  14 oktober  2018 afscheid moeten nemen, hij was ziek en kon van de kanker niet overwinnen. Maar hij zou het geweldig gevonden hebben dat wij de 25 jaar vieren op deze wijze.

Op deze dagen hadden wij dan ook speciale aandacht voor het KWF kankerfonds. Geld van de koffiepot, de vrije giftbus en de opbrengst van de geschonken planten  gaat naar het KWF kankerfonds toe.

Familieleden waren er ook , het was een fijn weekend, 

 

 Mijn dank aan alle bezoekers vrienden en familie die er een onvergetelijk weekend van gemaakt hebben.

 

Marcel