www.hofteruurlo.nl

Andere tuinen, Tips & Links

Tuin Bertus en Hermien Bannink in Barchem

De tuin ligt in de bebouwde kom en is een echte dorpstuin in cottage sfeer met kleurijkeborders. Je loopt over graspaden, zodatje alle hoekjes kan bereiken.Op het terras en de stoepjes staan veel planten in potten.Dit zorgt voor optimaal en gezellige sfeer.Maar er is ook ruimte om even te gaan zitten en dan van een kop koffie of thee met wat lekkers, te genieten.In het voorjaar voeren de bollen de boventoon. In de zomer nemen de kleurrijke vaste planten het overen in de herfst wort dat aangevuld met siergrassen en dahlia,s. Zo is er het hele seisoen wat te beleven.Waren het de kleuren roze en blauw , die jaren lang de boven toon voerden , nu is er ook rood en geel door heen gemengd. Al met aleen kleurrijk samenspel. Net als de meeste tuinenhebben wij ook een byzondere boom namelijk de pindakaasboom. Bij de bloei komt er een zoete geurvrij, die al van af een afstandje te ruiken is.De bloemen wordengevolg doorstaal blauwe vruchten meteen rozebasis. Het blad verspreid bij kneuzing een soort van pndakaasgeur, vandaarde Nederlandse naam voor deze boom. Eri s dus veel te genietenin deze tuin.

 

Adres is Lochemseweg 6 7244AB Barchem

 

 

 

  

 

Andere open tuinen in de buurt;

 

 

De Sunken Garden  de vezonken tuin,

 

 

Een tuin in een mestopslag. Door in de bodem gaten te maken zodat het water weg kan de mogelijkheid scheppen van een tuin 'de verzonken tuin'.In het voorjaar van 2019 werden er gaten in de bodem geboord en daarna een laagje geel zand aangebracht. Daarna een laag teeltaarde o.a uit de kikkerpoel. Met stenen en tegels werden er verhogingen en hoekjes gemaakt. Daarna begonnen met het inplanten en nu na ruim twee jaar al een prachtige groene oase.Daarnaast kunt u ook een kijkje nemen in haar atelier.

U bent welkom op 22 augustus van 1030-16.30 uur aan de Kaapdijk 9 Ruurlo bij Anne-Marie en Piet vrije gift

 

 

  

D'n Uuthook in Ruurlo D'n Uuthook

De tuin ligt in het buitengebied van Ruurlo en is ongeveer 4000m groot en is in drie gedeelten opgesplitst.

Er zijn drie vijvers waarvan een natuurvijver, alles omringd door grasveld en mooie vaste planten borders. Aangevuld met vele heesters en bomen.Op diverse plekken zijn zitjes waar u kunt genieten van alle mooie vasteplantenborders. In het voormalig tanklokaal en melkstal zijn omgetoverd tot een koffieheuksken, hier kunt u nog even nagenieten met een kopje koffie of thee.

 Tuin D´Uuthook  Mordijk 9 7261RX Ruurlo dnuuthook@gmail.com website wwwdnuuthook.nl 

 

 

Tuin "De Valk" in Ruurlo,   Groepen op afspraak.

De tuin van Dineke Brethouwer is een romantische, landschappelijk tuin van ruim 5000 m met heel veel borders. Het ontwerp is van Harry Esselink en de beplanting van Dineke zelf. De borders bestaan uit bijzondere vaste planten, heesters en bomen. Alle kleuren zijn toegestaan; rood, geel en oranje doen flink mee!

Het is een tuin waar je heerlijk door heen kunt dwalen en door het open karakter zijn er mooie doorkijkjes naar de omgeving.

Met de toepassing van veel grassen en herfstbloeiers zoals asters en dahlia's is de tuin tot ver in september nog prachtig.

U bent welkom onder de “berg”, waar u heerlijk kunt zitten genieten!

Tuin “De Valk”, Buitenvelderweg 2, 7261 VK  Ruurlo. devalk2@hetnet.nl website www.tuindevalk.nl

 

 

Tuin de Bosuil in Winterswijk de Bosuil 

  

 

De verborgen tuinen van Bert Looman Verborgen tuinen

 

Tuin Scharenberg in Haaksbergen Scharenberg

  

Een liefhebberstuin in Winterswijk Liefhebberstuin

 

In Twente; In Albergen. Het Plantzoentje Plantzoentje

 

Garten Picker in  Weseke bij Borken (Duitsland) vanaf de grens Winterswijk-Oeding is het 7 km. Garten Picker

 

Maar als u toch in Ruurlo bent, vergeet niet het Museum More in het kasteel van Ruurlo Museum More Kasteel Ruurlo met een prachtig park en de Oranjerie

 

Wij zijn lid van de Nederlandse Tuinen Stichting, meer info op Tuinenstichting of https://www.facebook.com/pages/Nederlandse-Tuinenstichting/193417884033128?fref=ts 

 

Leuke facebook pagina's zijn;

Tuinliefhebbers; https://www.facebook.com/groups/231016863658405/

Hosta's; https://www.facebook.com/groups/Hostavereniging/

Tuinagenda; https://www.facebook.com/groups/tuinagenda/ 

 

Er zijn ook veel open tuinen net over de grens met Duitsland,

kijk op www.offene-gaerten-westfalen.de

 

Voor de facebook gebruikers;

https://www.facebook.com/pages/Staudenfreunde-M%C3%BCnsterland/239430662861064?fref=nf

 

of

 

https://www.facebook.com/pages/G%C3%A4rten-in-Westfalen-%C3%B6ffnen-ihre-Pforten/180987841941278?fref=ts

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog een paar tips;

 

Een probaat middel tegen slakken bij Hosta's

Onze remedie tegen slakken op de Hosta's. De grond doorweken met verdunde ammonia (1 liter huishoudammonia op 10 liter water). Door deze verdunning verbranden slakken en de eitjes die in de grond zitten.
Doe dit in het voorjaar net voor de Hosta's de neuzen boven de grond uitsteken. Zodra de de Hosta's boven de grond staan is er een grote kans op verbranden. De ammoniaverdunning schaadt de planten niet, het is goedkoop en het werkt zelfs als stikstofbron.
 
Het mysterie van de potjes

 

Op diverse struiken, bomen klimplanten hangen omgekeerde terracotta potjes met hooi voor de oorwormen. 
Oorwormen eten bladluizen.

Oorwormen zijn nog effectiever tegen bladluizen dan lieveheersbeestjes, want waar luizen zijn daar zijn vaak mieren en tegen mieren kunnen lieveheersbeestjes niet op. Lief zijn voor oorwormen dus!
Oorwormen jagen 's nachts, onder andere op bladluizen. Maar ze houden niet van licht, dus daar zijn die potjes voor, ze kruipen zodra het licht wordt weg in de potjes in het hooi.

Ik hang de huisjes overal in de tuin aan luisgevoelige planten ook als er ergens in de moestuin een plant last heeft van bladluizen dan hang ik een er potje bij, simpel niet?
Wat heb je nodig?
-Hooi, stro, droog gras. Liefst vers hooi, niet uit zo'n baaltje uit de dierenwinkel. Oorwormen houden van een vers gespreid bedje.
-Ijzerdraad of touw
-Een terracotta potje, dat blijft koeler dan een plastic potje en zuigt water op zodat de oorwormen niet gaar smoren in de zon.
Neem een hoopje hooi of stro, doe er ijzerdraad of een touwtje rond en trek het touwtje of de ijzerdraad door het gaatje in het potje, trek goed aan en prop alles er goed in.
Leg het potje een nacht op de grond in de tuin zodat er sneller oorwormen in komen. Maar ook al doe je dat niet, ze komen er toch wel in.
 
Hang de potjes overal in de tuin aan planten waar snel luis op komt, zoals rozen, pruimenboom, lindes, kamperfoelie etc. Hang de potjes bij voorkeur vroeg in het voorjaar op, voor de luis op de plant zit. Komt er ondanks de potjes toch nog luis op de planten, hang er dan een of meer extra potjes bij. Eigenlijk moet je de luizen voor zijn.

 

Rozen op zandgrond zijn vaak gevoelig voor o.a meeldauw. , ik spuit om de 1,5 week 50cl volle melk opgelost in 1L water en spuit dat op het blad. Mijn rozen zien er daardoor veel gezonder uit. Het proberen waard zou ik zeggen.

 

Kijk eens op deze website meer zeer veel goede tuintips,

 

https://www.c-and-a.com/nl/nl/shop/raadgever-tuinieren 

 

 

 

 

Overnachten in de Achterhoek

 

 

 

B&B's in de buurt

  

B&B de Wieber Eibergen (Hupsel) afstand 16 km De Wieber

B&B De Olde Veld Hoeve Henglo GLD

  

 

 

 

 

 

 

Veel informatie over de Achterhoek kunt u vinden op Achterhoek

 

 

 

Het mysterie van de potjes
Het mysterie van de potjes